Hírlevél


Hírek


W2Ott folytatta a W2, ahol tavaly abbahagyta

Wolves - 2022.5.5. 20:02

Kiadó felület 660x82

Magabiztos győzelemmel kezdte meg a 2022-es Divízió II küzdelmeit a Budapest Wolves II, miután hazai pályán 29-0-ra győzött a Fehérvár Enthroners II ellen.

Ott folytatta a W2, ahol tavaly abbahagyta

Közel sem ideális időjárási körülmények fogadták a csapatokat a Rozsnyay utcában, ezt már a kezdőrúgáskor látni lehetett, ugyanis a szél több alkalommal is lefújta a labdát a rúgóállványról. A kisebb nehézségek leküzdése után egy trükkös visszahordással próbálkozott a vendégcsapat, de a Wolves speciális egysége remekül olvasta a próbálkozást és hazai szempontból jó helyen sikerült megállítani a visszahordót. A csapat régi-új defensive coordinátora, Kócs Máté remek munkát végzett a felkészülés alatt, a védelem egy yardnyi előrehaladást nem engedett az Enthronersnek az első drive alkalmával, így 3 kísérlet után puntra kényszerültek.

Az idei első Wolves touchdown-hoz mindössze négy játékra volt szüksége a Farkasok támadóinak, Marczi Máté 22 yardos futása után korán magához ragadta a vezetést a csapat. Hegedűs Máté extráját követően 7-0-ás előnybe került a W2.

Marczi Máté

A vendégek a mérkőzés nagy részében irányító kiforgásokkal próbáltak operálni, a második támadássorozatuk alkalmával egyik kísérletüket siker koronázta. Egy hosszan feldobott labda után hamar a Farkasok térfelére értek, itt azonban jobbára csak hátrafelé haladtak a pályán, négy próbálkozás után pedig downokkal adták át a labdát a hazai offense-nek.

A támadók a folytatásban is Marczi futásaira építettek, ezzel előkészítve egy hosszú Ducza Bálint elkapást, amivel hamar a red zone-ban találta magát az offense. A pontokat ezúttal Fullajtár-Horváth Gergő szállította egy elképesztő elkapás után, Hegedűs rúgása pedig 14 pontosra növelte a hazai előnyt.

A játék képe a második negyedben sem változott, a halovány Enthroners drive-okat magabiztos Wolves menetelések követték. Fullajtár második bravúros touchdown elkapása után Blaschek Bence úgy döntött, hogy a tavalyi szezonra való tekintettel a 21 pontos előny nem jó ómen – az előző szezon nyitányán 21-0-ás előnyt sikerült leolvadni a Tatabánya Mustangs ellen – ezért kétpontos kísérlettel próbálkoztunk, amit Marczi futott meg, 22-0-ra alakítva az állást. A félidő vége előtt nemsokkal megszületett a találkozó utolsó hatpontosa is, amit a tavaly még offense falat játszó Esztergomy Mátyás jegyzett, egy HFL-ben is zseniálisnak számító diving catch után. Hegedűs sikeres extra pontjával kialakult a mérkőzés végeredményét jelentő 29-0.

Fullajtár-Horváth Gergő

A második félidőben értékes játékidőhöz jutottak a rotációs embereink, Balogh András immáron a felnőttek között is bemutatkozhatott irányítóként, a magabiztosan kiépített előnyt pedig sikerült megőrizni. Ezzel a győzelemmel jelenleg harmadik helyen áll a Budapest Wolves II a Redda Futár Divízió II csonka tabelláján. A folytatásra két hét múlva, április 24-én kerül sor a Dabas Sparks ellen hazai környezetben. Nem ígérkezik könnyű mérkőzésnek, hiszen a Sparks is jól kezdte a szezont, hazai pályán 34-7-re győzték le a Rebels Old Boys-t. Természetesen a második hazai meccsen is várjuk a szurkolóinkat, szükség lesz a bíztatásukra.

Redda Futár Div2 Tabella

írta: Balizs Benedek
fotók: Kardos Gábor
grafika: Hungarian Futball

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores