Hírlevél


Hírek


W2A Sparks sem jelentett komolyabb kihívást a Wolves II számára

Wolves - 2022.5.11. 20:09

Kiadó felület 660x82

Magabiztos játékkal 22-6-ra győzött második mérkőzésén a Budapest Wolves II a Redda-Futár Divízió II-ben.

A Sparks sem jelentett komolyabb kihívást a Wolves II számára

Közel sem tökéletes időjárás fogadta a csapatokat Dabason, dacára annak, hogy április végét írjuk, a mérkőzés folyamán még egy kisebb esőzés is nehezítette a csapatok helyzetét. Az idő természetesen nem lehetett kifogás, így Szabó Theo Gergő kirúgásával el is indult három órás útjára a labda. A hazaiak remek visszahordással kezdték a találkozót, aminek köszönhetően első támadó drivejukat a Farkasok térfeléről vezethették. Az idei Wolves defenset kemény fából faragták, amit most is bizonyítani tudtak, mindösszesen egy first downt engedélyeztek a Sparks támadóinak, majd egy sikertelen negyedik kísérlet után át is adták a labdabirtoklás jogát Tóth Leventééknek.


A Wolves offense is álmoskásan kezdte meg a meccset, egy gyors 3 & outra futotta elsőre. A puntnál Hegedűs Máté hibázott nagyot, kezéből kiperdült a labda, amit nem sikerült elrúgnia, így a saját 20 yardos vonaláról kellett védekeznie a vendég védelemnek. Hegedűs a következő playben javított, hajszálpontos átadás esett a kezei közé, az interceptionnel pedig közel 25 yardot sikerült visszafutnia.

Az első negyed eseménytelennek nem volt mondható, de pontokat csak a legvégén láthattunk a Tóth-Fullajtár kettős jóvoltából. Hegedűs extrája a jobb kapufa rossz oldalán haladt át, így maradt a 6-0-ás Wolves előny a játékrész végére.

Egy rövid Sparks drive-ot egy remek hazai punt követett, ami nehéz helyzetbe sodorta a Wolves II támadóit. A szorongatott helyzetből egy hosszú Tóth Levente futással sikerült gyorsan kimenekülni. A több, mint 90 yardos támadássorozat végén az irányító ismételten kedvenc célpontját találta meg egy hat pontot érő átadással, Hegedűs pedig ezúttal magabiztos volt az extránál, 13 pontosra növelve a Farkasok előnyét.


Sok hiba jellemezte a csapatok játékát a következő támadások alkalmával. Először a dabasiak ejtettek el egy labdát, amit a W2-nek nem sikerült kihasználnia, downokkal adták vissza a birtoklás jogát, majd Tóth Levente megdobta idei első interceptionjét.

A második félidőt a Farkasok indították jobban, Marczi Máté ezen a meccsen is beköszönt, három labdabirtoklásnyi előnyhöz juttatva csapatát. A kirúgást követően hiába sikerült remekül a Sparks visszahordása, támadóik nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel. Defense-ük igyekezett meccsben tartani őket, ismételten downokkal szerezték vissza a labdát, remek mezőnypozícióba hozva ezzel offense-üket. A kínálkozó lehetőséget sikerült kihasználnia Turcsányéknak, az irányító Kis-Prumikot találta meg az end zone-ban. A sikertelen kétpontossal 19-6-ra zárkózott a Dabas.


A Farkasok győzelmét Hegedűs Máté field goalja biztosította be, amire már nem volt válasza a hazaiaknak, ezzel kialakult a 22-6-os végeredmény. Májusban elég sűrű menetrendje lesz a Budapest Wolvesnak. Hetedikén az első csapat is megkezdi szereplését a HFL-ben, a nagy rivális Budapest Cowbells ellen, majd egy héttel később Svájcba utazik a W1, ahol a Calanda Broncos lesz az ellenfele a CEFL küzdelmeiben. Másnap a W2 is pályára lép a tavalyi elődöntő visszavágóján, az Újpest Bulldogs ellen, majd egy hétre rá a Blue Bowlon kupasorozatban a Dunaújváros Gorillazt fogadják Blaschek Bence fiai. A hónapot az első csapat Győrs Sharks elleni találkozója zárja május 22-én. Természetesen a szukolóink támogatására valamennyi mérkőzésünkön számítunk.


az összefoglalót írta: Balizs Benedek

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores