Hírlevél


Hírek


W1Fővárosi rangadóval indul számunkra a 2022-es HFL szezon

Wolves - 2022.5.11. 20:09

Kiadó felület 660x82

2022. május 7-én a Budapest Cowbells vendégeként kezdjük meg az idei VEOLIA HFL szezon küzdelmeit. Ellenfelünk már túl van egy mérkőzésen, ahol 47-18-as vereséget szenvedtek a Fehérvár Enthroners otthonában. A Cowbells elleni összecsapások mindig különlegesek, tekintsük át, hogyan alakultak a múltbeli találkozásaink és mit várhatunk a szombati mérkőzéstől.

Fővárosi rangadóval indul számunkra a 2022-es HFL szezon

A Hungarian Football League 2012-es megalakulása óta tizenkétszer találkoztunk tétmérkőzésen a Budapest Cowbells-szel (vagy elődjével, az Újbuda Rebels-szel). Az eddigi mérkőzések száma minimális Farkas fölényt mutat, hétszer győztünk mi és ötször mostani vendéglátóink. Hivatalosan egyszer játszott egymással HFL döntőt a két csapat, akkor a Budapest Cowbells örülhetett, miután 19-9-re tudtak győzni a BVSC Stadionban. Ugyan a 2015-ös Cowbells elleni elődöntős győzelem Magyar Bajnoki címet ért, de HFL győzelmet nem, hiszen a döntőben alulmaradtunk a Bratislava Monarchs ellen. Ez volt talán a két csapat legjobb mérkőzése, ahol a tavalyi szezont is nálunk töltő Darrell Tate fantasztikusan játszott és 4 touchdown-jával oroszlánrészt vállalt a csapat győzelméből. Legutóbb az előző szezonban találkoztunk budapesti riválisunkkal. Akkor egy döcögős első félidő után végül sikerült behúzni a győzelmet a védelem remeklésének és Czirók Márton két elkapott touchdown-jának köszönhetően.

Akikre érdemes lesz figyelni

Kezdjük az áttekintést a Cowbells játékosaival. Az első mérkőzés alapján megállapítható, hogy a védelmük – dacára a 47 bekapott pontnak – még mindig komoly fejtörést tud okozni a magyar kiemelt liga támadóegységeinek. A Cowbells defense-ben több válogatott játékossal is találkozhatunk, mint például a linebackerek vezére, Törzsök Tamás, vagy az idén visszatérő Németh Márton. Fontos lesz odafigyelni az import védőfalaikra, akik több alkalommal is megnehezítették a fehérvári offense fal dolgát. Első ránézésre az igencsak megfiatalított secondary lehet a kolomposok Achilles sarka.Offense oldalon szintén rengeteg fiatalt próbál beépíteni a Cowbells, hiszen irányító poszton ettől a szezontól kezdve már Kelemen Marcell nevével találkozhatunk elsőként, kérdés, hogy az Enthroners elleni mérkőzésen összeszedett sérülését ki tudta-e heverni és vállalja-e a játékot. Amennyiben nem, akkor a tavalyi szezont dunakeszin töltő Szabó Tamásnak kell megoldania a pótlását. Az elkapósorukban Boros László és az ismételten itthon játszó Takács Bencére kell majd figyelni, mindketten válogatott játékosok, futóposzton pedig a Garajszki Ádám - Pusztai Vendel duó semlegesítését kell megoldania Sződy Ferenc védelmének.


A mi oldalunkon a bivalyerős támadósor tovább erősödött Elek Ádám visszatérésével, az ex-Cowbellses Arató Miklóssal és a Fehérvárról visszatérő Hartai Gáborral. Bencsics Márknak kész elkapóarzenál áll majd rendelkezésére, hiszen 7 válogatott WR is a támadósorunkat erősíti majd az idei szezonban. Mellettük pedig a tavaly nagyszerű szezont futó Danku Dávid és Szatlmayer Richárd is potenciális veszélyt jelenthet valamennyi csapat védelmére.

Nem csak a támadóknál, de a védelemben is találkozhatunk majd volt Cowbells játékossal Bánfi Mihály személyében, aki az ország egyik legjobb képességű védőfal játékosa. Mellette olyan válogatott játékosok lesznek megtalálhatóak, mint Kozma Bálint, Thurzó Márk, vagy Illés Álmos. A linebackerek között természetesen szintén tolonganak a játékosok, hiszen ott lesz Homoki Gergely, Bicskei Dániel és Ágota Balázs, valamint a válogatott keretig jutó Hegedűs Bálint is. A secondaryben Tyukodi Máté nevét érdemes kiemelni, akit eddig sérülései hátráltattak, de most úgy tűnik, hogy a csapat rendelkezésére tud állni. Ebből tehát látszik, hogy a Wolves import játékos nélkül készül a Cowbells elleni szezonnyitóra.

Mire számíthatunk a mérkőzésen

Természetesen a Cowbells ellen mindig extra felkészülés szükséges, nagyon kiélezett és szoros meccseket szoktunk játszani ellenük. Támadó oldalon talán a levegőben több keresnivalónk lehet, hiszen a Cowbells rengeteget fiatalított secondary-jén, rutinos játékosainkkal szemben nagyon nehéz dolguk lesz. Hatalmas kérdés, hogy Kelemen vállalja-e a játékot szombaton. Amennyiben nem, akkor gyaníthatóan több futásra kell majd számítani a kolomposok támadóitól. Az erőviszonyokat tekintve a Wolves a mérkőzés esélyese, de természetesen sosem lehet leírni Karim Trabelsi csapatát. Az biztos, hogy jó mérkőzésnek ígérkezik, ahol ezúttal is számítunk szurkolóink támogatására.

Az esemény helyszíne: Tichy Lajos Sportcentrum Budapest, Katona József u. 3, 1194
Kapunyitás: 17:00
Belépő: 1000 Ft/fő (14 év alatt ingyenes)
Az összecsapást a Budapest Cowbells youtube csatornáján követhetik majd az érdeklődők a lenti linken❗⬇

Írta: Balizs Benedek
Borítókép: Hidvégi János Gábor
Fotó: Bratincsák Péter (Photopium) és Hidvégi János Gábor  (HJG) 

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores