Hírlevél


Hírek


W1Fájó vereség a fővárosi rangadón

Wolves - 2022.5.24. 13:08

Kiadó felület 660x82

28-25-ös vereséget szenvedett első csapatunk a Budapest Cowbells vendégeként a Veolia Hungarian Football League második fordulójában.

Fájó vereség a fővárosi rangadón

Jól indult számunkra a találkozó, Elek Ádám visszahordásával remek mezőnypozícióból kezdhettük meg a mérkőzés első driveját. Danku Dávid futásaival és Bencsics Márk passzaival néhány játék után az ellenfél vöröszónájában találta magát az offense, ahol Czirók Márton elkapott touchdownjával magunkhoz is ragadtuk a vezetést. Az extra pont kísérlet sajnos nem volt sikeres, így 6-0-ás hátrányban léphetett először pályára a Szabó Tamás vezette Budapest Cowbells. A hazaiak irányítóján a megilletődöttség legapróbb jele sem látszott, több hosszú passzal is próbálkozott már a mérkőzés elején, amelyekből az egyik megtalálta Mészáros Mártont, így a Cowbells is hamar elért a Wolves red zonejába. Takács Bence elkapásával egyenlíteni tudott a vendéglátónk, Fóra Kamilló extrájával pedig a vezetést is átvették.


Úgy tűnt a védelmek is megérkeztek a mérkőzésre, a következő két akció során egyik csapat offense sem tudott first downt elérni. Egy rossz hazai punt után remek mezőnypozícióból jöhettek Bencsicsék, akik viszont nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel. Az irányító negyedik kísérletre Elek Ádámot vette célba, passza azonban nem volt elég pontos.

A második negyed első támadását szintén a Farkasok vezethették, méghozzá hasonlóan sikeresen, mint a mérkőzés kezdetén. Kovács István remekül kombinálta a futó-és passzjátékokat, a drive végén pedig Bencsics a visszatérő Elek Ádámot találta meg 40 yardos touchdown átadásával. Hegedűs ezúttal nem hibázott, 13-7-re alakítva a mérkőzés állását.

A Cowbells nem szeretett volna lemaradni, Szabó hosszú passzát Dániel Márk húzta le két Wolves védő szorításában, átérve ezzel a térfelünkre. A védelem a benézett hosszú játék után felkeményedett és nem engedett több first downt ebben a driveban a Cowbellsnek, akik így egy field goal kísérlettel próbálkoztak, Fóra rúgása azonban messze elkerülte a kaput, maradt tehát a 6 pontos Wolves vezetés. Egy gyors 3 & out után maradt még elég ideje a hazai csapatnak egy támadásra, akik két hosszú passzból felértek a két yardosunkig, innen pedig Roják Richárd futásával ismételten egalizáltak, majd Fóra extrája után a vezetést is megszerezték a szünet előtt nemsokkal. Kevés idő állt Bencsicsék rendelkezésére és 80 yardot kellett volna megtenni a biztos pontszerzéshez, de több jól megkomponált passzal viszonylag hamar sikerült átérni a Cowbells térfelére. Bencsics ismételten Eleket kereste egy post útvonalon, akit azonban nemes egyszerűséggel eltakarítottak az útból, így a passz Leszkován Ádám kezei között landolt és mivel a játékvezetők nem látták szabálytalannak az esetet, ezzel az interceptionnel véget ért a félidő.


A második játékrészt a Budapest Cowbells kezdte meg, akik elsősorban Roják futásaival szerezték a yardokat és úgy tűnt növelhetik is előnyüket, de Szabó Tamás kiforgásból eldobott passzát Hunka Norbert húzta le. Sajnos offense oldalon nem sikerült first downt szerezni, így hamar visszaadtuk a Cowbellsnek a játékszert.

A következő playben megvillant a hazai csapat. Szabó ezúttal egy rövid passzal találta meg Borost, aki az elkapás után kiszabadult a védők gyűrűjéből és egészen a Wolves 15 yardos vonaláig jutott, ahol Patrick Ogunji már csak szabálytalanul tudta megállítani. Ezzel a 70 yardos játékkal és a büntetéssel együtt hamar 10 yardon belül találta magát a Cowbells. Dániel Márk elkapásával és Fóra Kamilló extra pontjával 8 pontosra nőtt a hazaiak előnye.

Elek Ádám azonban nem hagyta, hogy sokáig tartson a két csapat közötti különbség, nagyszerű visszahordása után a félpálya környékéről jöhetett az offense, néhány játékkal később pedig Czirók révén sikerült is zárkózni. Czirók ezután a kétpontost is megfutotta, de a játékvezetők érvénytelenítették a pontszerzést. Két szabálytalanság is történt a play során, ami miatt meg kellett ismételni a játékot, Danku futását viszont lekapcsolta a Cowbells védelme, így 21-19-re még mindig a kolomposok vezettek.

A következő Cowbells-drive ha pontokat nem is ért a hazaiaknak, az órát legalább remekül égette, így legközelebb csak a negyedik negyedben kapta vissza a labdát Kovács István offense, ráadásul a saját egy yardos vonaláról kellett elkezdenie a drive-ot. Márk remek passzaival sikerült hamar kimenekülni a veszélyes területről, olyannyira, hogy néhány perccel később Varga Péter 30 yardos touchdown elkapásával a vezetést is megszerezte a Farkas Falka. (Petinek ez volt az első HFL TD-je – a szerk.)  A trükkös kétpontos kísérletet megúszta a Cowbells, Danku Dávid passzát ezúttal nem sikerült összehalásznia Varga Péternek, így négy pontos Wolves vezetéssel vágtak neki a csapatok a folytatásnak.


Fullajtár kirúgása Mészáros kezében landolt, aki a saját 10 yardosáról kezdte meg a visszahordást, több szerelési kísérletet is lerázott magáról és fantasztikus visszahordásával a Wolves 28 yardosáig jutott. A remek mezőnypozícióval nem tudtak élni a hazaiak, a védelmünk nagyon felszívta magát, negyedik és inchesre is sikerült kivédekezniük a Cowbells futását, így downokkal szereztük vissza a labdát. Úgy nézett ki, hogy kezünkben a találkozó, sikerült 1-2 first downt szerezni és pörgetni az órát, de még a félpálya előtt féket kapott az offense, egy utolsó lehetőséget adva ezzel a Cowbells támadóinak a mérkőzés megnyerésére. Egy szerencsétlenül pattogó punt után kicsivel több, mint 50 yardot kellett megtennie Szabó Tamáséknak a vezetés megszerzéséhez. A hazaiak irányítója három pontos passzt is kiosztott elkapóinak, így 25 másodperccel a találkozó vége előtt a Wolves 27 yardosán jártak már a kolomposok. Szabó hosszan felívelt passzát Czirók Márton szorításában sikerült lehúznia Mészárosnak, aki kevesebb, mint 20 másodperccel a meccs vége előtt megszerezte a Cowbellsnek a vezetést, Fóra extrájával pedig három pontosra nőtt a hazai előny.

Bencsics még mindent egy lapra feltéve megpróbált feldobni egy hosszú labdát Elek irányába, passzát azonban Leszkován húzta le, ezzel végleg eldöntve a találkozó sorsát. Ezzel a vereséggel idén sem sikerült jól indítani a HFL-t, de remélhetőleg a folytatás is hasonló lesz, mint az előző évben. A csapatnak hamar össze kell szednie magát, hétvégén már a CEFL-ben kell bizonyítani, Svájcba utaznak a srácok, ahol a Calanda Broncos lesz az ellenfél, vasárnap pedig az Újpest Bulldogs-szal játszik második csapatunk a Divízió 2-ben.


írta: Balizs Benedek
Fotó: Kardos Gábor, Kutasi Petra
Grafika: HungarianFootball

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores