Hírlevél


Hírek


W1Danku Dávidtól búcsúznak egykori és jelenlegi csapattársai, edzői

kelemenakos - 2022.11.7. 12:42

Kiadó felület 660x82

Ha nem tudod mi az a Dankuing akkor nézd meg a cikkben

Danku Dávidtól búcsúznak egykori és jelenlegi csapattársai, edzői

Fehér (Kovács) Zsolt Béci korábbi többszörös osztrák és magyar bajnok Wolves Junior edzője majd a Hurricanesben vezetőedzője.

“Nem tudok mondani még egy olyan játékost a pályafutásom alatt aki nagyobb szívvel játszott és edzett. RB-ként lett az ország egyik legjobb játékosa, de bármilyen skill pozícióban bármikor bevethető volt akár még defense oldalon is. Kivételes tehetségű és elhivatottságú játékos aki bárkinek a példaképe lehet. Köszönöm hogy oly sok éven át dolgozhatunk együtt. Öröm és örök élmény marad.”Zagyva Balázs (Cápa) Wolves junior és Hurricanes OL edzője

“Köszönök mindent, amit személyesen nekem, és ennek a sportágnak adtál. Sok mindent tanultunk egymástól az együtt töltött évek alatt, rengeteg kalandot éltünk meg közösen. Minden mérkőzés amit a csapattársaiddal, és edzőiddel megnyertél egy csodálatos utazás része volt, és én külön köszönöm, hogy útitársad lehettem ezen utak egy részén. Azt hiszem a továbbiakban is hasonló sikerek várnak rád, mert mindig nyerni akarsz abban, amibe belekezdesz. Büszke vagyok arra, hogy az edződ lehettem, arra amit elértél, és sosem felejtem el, amit együtt megéltünk.”


Bíró Szabolcs Wolves OL, DL korábbi csapattárs junior korától


“Nagyon hálás vagyok azért amiért megismerhetelek mint ember mint játékos , örülök hogy sok -sok meccset lepörgethettünk együtt . Amikor volt hogy támadóként együtt döngöltünk földbe embereket de annak is örültem amikor védőként Téged csaptalak oda . Azt kívánom Neked legyél annyira sikeres az életben mint amennyire a pályán voltál , sok boldogságot és jó egészséget kívánok Neked ! Ölelés “


Kovács Gábor OL (Tirpák) korábbi csapattárs junior korától
Béciről” mindent elmond, hogy a neve ma már elfogadott szakzsargonná vált a magyarországi amerikai futballban (Dankuing).

Több, mint egy évtizedet játszottunk együtt, és ez idő alatt soha nem láttam, hogy bármikor bármit feladott volna. Az egyik legnagyobb küzdőszellemmel rendelkező ember, akit valaha ismertem, pályán és azon kívül egyaránt. Nem volt ellazsált play, elveszett yard, vagy túl csípős hot-dog. Kiváló egyéni képességei mellett remek csapatjátékos is volt, soha nem félt magára vállalni egy-egy döntő szituációt, de ha “csak” blokkolni kellett, azt is teljes erejéből hajtotta végre. A futásainál talán csak a szóviccei pusztítóbbak. 

Megtiszteltetés volt együtt játszani vele, és hálás vagyok a futballnak, hogy ilyen emberekkel “nőhettem fel” és nevezhetek barátomnak. Visszavonulás alkalmából pedig egy klasszikus záró sora jutott eszembe: “Ez jó mulatság, férfi munka volt!”balról jobbra: Danku Dávid, Szobonya Bence, Ujfalusi Ákos, Bencsics Márk, Szűcs Máté, Kovács Gábor 2011-ben


Újfalusi Ákos WR (PC) csapattárs junior korától

“Nekem Becirol, a hihetetlen küzdeni tudása és a sport iránti elhivatottsága mellett mindig a pályán kívüli jelleme marad meg. Nincs nála nagyobb szívű barát aki mindenkit maga elé helyez, segít bármikor bármiben és hatalmas odafigyeléssel tekint rád. Erre a legutóbbi példa hogy tavaly nyaron otthon voltunk és akartam egy speciális sört megkóstolni de épp nem volt elérhető. El is felejtettem, erre karácsonykor megjelent egy csomag, itt Amerikában, amiben 4 doboz sör volt Bécitől. De ez csak a legutóbbi a sok sok Béci sztoribol. 

Ő olyan valaki akit akár csak egyszeri találkozás után sem felejt el az ember és akire mindig örömmel emlékezik.“


Bánfi Mihály DL 

“Éveken keresztül néztünk farkasszemet (haha) egymással ellenfelekkent és végül előbb csak a válogatottban majd a Farkasoknál is egy oldalra kerültünk.  Ilyen kevés térdszalaggal ilyen sok jardot egyetlen más játekos sem termelt még soha focipályan, fittyet hányva az orvostudományra és sokszor a fizika törvényeire is. Példaértékű, hogy szorgalommal és akarattal meddig és milyen minőségben lehet játszani ezt a sportot! 

A lexikonban a sziv szócikk mellett ott kéne viritson a bajszos képe!


Szatlmayer Richárd

“Nehéz megfogalmazni, legalábbis nekem, hogy mit is lehetne. Kapcsolatunk hajdanán egyikünk se gondolta volna, hogy ez fog kialakulni ( :D ). Amit és ahogyan mutatott és segített felbecsülhetetlen. Amit a sport-és foci iránt tett mérhetetlen. 

Kívánom, hogy mindenki ilyen futó előtt nyithasson. 

Tudja, hogy a fenekemet követve mindig lesz hely. 

Lehetne sok minden gyönyörűt es szépet írni de úgy gondolom ezek mindent elmondanak:
Bencsics Márk QB


“Több, mint másfél évtizeden át állt mellettem a pályán és a pályán kívül egyaránt. Megszámlálhatatlan közös élmény, felejthetetlen pillanat, sikerek, emlékek mélyítették el barátságunkat az évek során. Együtt váltunk tejfeles szájú ifjoncokból felnőtt férfiakká, lettünk junior játékosokból többszörös bajnokok, válogatott játékosok.

Rengeteget köszönhetek neki az életben, elképesztő motivációja és akarata a körülötte levő embereket is jobbá tette, de nem csak játékosként, hanem emberként egyaránt. Egyedi – sok esetben már-már fárasztó – humora és szóviccei nem csak azért maradnak emlékezetesek, mert mindig csontig hatoltak, hanem azért is, mert szerencsére ezt a jövőben továbbra is hallgatni fogom.”
A Dankuing pedig örökké velünk marad:

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores