Hírlevél


Hírek


A Piros Farkasok újabb bajnoki címmel zárták a 2022-es baseball szezont!

Wolves - 2022.11.9. 10:16

Kiadó felület 660x82

A Red Wolves U15-ös csapata számára tartott legtovább a 2022-es szezon, a különböző okokból elhalasztott meccsek miatt a bajnoki döntő sorozat záró felvonása november 5-éig tolódott, ami a krónikások szerint a magyar baseball történetének eddigi legkésőbb lejátszott bajnoki meccse volt.

A Piros Farkasok újabb bajnoki címmel zárták a 2022-es baseball szezont!

Két forduló után 1-1-re állt az Óbuda és a Red Wolves között a bajnoki sorozat.  Az első találkozót a farkasok nyerték 8-3-ra, a múlt heti második meccsen azonban nem sikerült hazai pályán behúzni a sorozatot: a Gladiators egy sima 19-9-es győzelemmel vágott vissza a dekoncentráltan játszó Farkasok ellen.

Szombaton, Óbudán került sor a sorsdöntő harmadik találkozóra. Csapatunknak sajnos nélkülöznie kellett a kezdő shortstop Eőri Vilit, de jó előjel volt, hogy az október eleji kézsérülése után villámgyorsan felgyógyuló Illés Zénó már a dobást is vállalni tudta. Kiváló teljesítménnyel tért vissza, a korosztályban maximálisan engedélyezett 4 inning alatt nem engedett pontot az ellenfélnek. Ehhez kellett néhány jó védőjáték is, amiből kiemelendők a catcher Kerekes Dominik blokkjai, és a még U12-es korú Hegedűs-Nagy Botond stabil kettes base játéka.

Támadásban ugyan rengeteg pontot hagytunk a pályán a figyelmetlen basefutások miatt, de így is sikerült 4-0-s előnyt szerezni a 4. inning végére. Külön említést érdemel Dominik duplája, és Barabás Bence kiváló sacrifice buntja.

A dobást Kovács Félix vette át, és bár az 5. inningben kicsit akadozott a védelem, így az Óbuda megszerezte a szépítő runt, sikerült kimászni a gödörből. Az utolsó inningekre a hazaiak már nem számíthattak legjobb dobójukra, a különbség pedig gyorsan 10 pontra nőtt, az utolsó védekezésre kényelmes előnnyel mentünk fel. Bár a Gladiators a 2-es és 3-as base-re is futókat juttatott, 2 outnál Virág András magától értetődőnek látszó mozdulattal állította meg a felé küldött rakétát, és pontosan dobta az 1-esre, így megvolt a 3. out, a győzelem és a bajnoki cím.


A teljes képhez azért az is hozzá tartozik, hogy az alapszakaszban domináló Óbudában a rájátszásban nem szerepeltek az U15-ös válogatottban is meghatározó Morua fivérek, akik azóta egy spanyolországi baseball akadémián vitézkednek. A bajnoki cím megszerzése ennek ellenére is megmutatta, mennyit fejlődött egyénileg és csapatként is a Red Wolves U15.
Külön jó hír, hogy a két szentendrei vendégjátékos, Kovács Félix és Rácz Dorka kivételével a többiek idén még nem töltötték be a 15. évüket, így a csapat nagy része jövőre is együtt marad.

A teljes névsor ABC-ben: 
Apáti Deli Mátyás, Barabás Bence, Bordás Gábriel, Eőri Vilmos, Hegedűs-Nagy Botond, Illés Zénó, Kerekes Dominik, Kovács Félix, Liszicza Dénes, Mercado Aaron, Rácz Dorka, Vastag Adalberto, Virág András, Vajda Partik

Köszönjük az edzők Halmos BalázsIllés Imre és Birinyi Miklós egész éves munkáját.

Kiadó felület 660x82


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores