Hírlevél


Rák ellenes küzdelem jegyében telt a hétvége a farkasoknál!


Október a mellrák elleni küzdelem hónapja!


A Docler Wolves számára is fontos, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés és a rendszeres szűrés fontosságára mivel Magyarországon mi rendelkezünk egyedül női amerikai foci csapattal ezért különösen fontosnak tartjuk, hogy erre a rendszeres szűréssel korai stádiumban felismerhető és kezelhető betegségre minden nő figyelmét felhívjuk.

2014. október 4-én a dupla mérkőzést a Wolves Ladies csapata kezdte, amikor is pályán a Schwaz Hammers Ladies csapatát fogadta.


Az idei év igencsak kemény volt a Wolves Ladies számára. A csapatnál már szinte szokásossá vált játékos cserélődéseken kívül a tavaszi mérkőzéseken lesérülő játékosok közül többen még az őszi szezon végére sem térhettek vissza, így például Bánhegyi Anna és Leveleki Tünde a pálya mellől izgulhatta végig a mérkőzést. 

A pénzfeldobást a Farkaslányok nyerték, így hazai visszahordással kezdődött a mérkőzés, amit sikeres play-ek sorozata követett. A támadó egység gyorsan és összhangban dolgozott együtt a pályán, Kocsi Laura fürgeségének és dr. Selymes Kinga ügyes elkapásának köszönhetően pedig igen hamar felbiggyesztették az eredményjelzőre pontjaikat. Azonban az ellenfél sem tétlenkedett és próbálta tartani a lépést a Wolves Ladies csapatával. Először egy sikeres passzjátékból szereztek 6 pontot a vendégek, majd Visegrádi Zsófi rossz helyre érkező dobását ügyesen kaparintotta meg az osztrák védő és az interception-ből futott touchdown-al zárkózott fel a Hammers, így az első félidőt 12-14-es vezetéssel zárták a hazaiak. A második félidőben a Wolves uralkodott a pályán. Sirály Júlia sikeres futásaiból, Fischer Janka és dr. Selymes Kinga elkapásaival újabb 36 pontot szerzett a Wolves támadó egysége, míg defense részről Lőrincz Kitti két alkalommal is elhalászta a labdát az osztrák elkapók elől szerezve meg ismét a támadás jogát csapatának. A szűkös játékoskerettel érkező Hammers kitartóan küzdött a mérkőzés végéig, ám mindössze egy sikeres pontszerzést tudhattak magukénak ezzel beállítva a 18-50-es végeredményt. Mint azt sokan tudják, akik nyomon követik a tengerentúli bajnokságot, az NFL-ben már 4. éve szentelik a játékosok és a szurkolók az október hónapot a mellrák ellenes küzdelemnek. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy már itthon is egyre több követője akad ennek a kezdeményezésnek amerikai focis körökben. 

A szombati mérkőzésen minden pályára érkező vendég egy műsorfüzetet kapott, amiben beszámoltunk a rák ellenes harcról, valamint egy rózsaszín szalagot, amit mindenki ki is tűzött és nem csak a lelátón ülők, hanem a pályán játszó játékosok is viselték a mérkőzések után. Szükséges felhívni mindenki figyelmét a rendszeres szűrés fontosságára és ennek a küzdelemnek a támogatásra, hiszen az időben felismert betegség gyors és helyes kezelése életeket menthet. 

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Steelers.hu (Pink month), a Bowl.hu és sok magyar amerikai foci közösség is. Aki teheti, bármekkora összeggel is támogassa a mellrák elleni küzdelmet. 

Az adományokat a Magyar Rákellenes Liga alábbi számlaszámára várják: 
Raiffeisen Bank 
12001008-00102329-00100000

A megjegyzésben szerepeljen: "NFL" vagy "Pink month"

Képek: Tátrai Dina


Budapest Wolves 2
Levelek Spartans

Budapest Wolves 2 Levelek Spartans
Időpont: 2022.7.17. 18:00
Helyszín: Div2 elődöntő az Angyalföldi Sportközpontban
Labdázz vele!
Eredmények.com
Amerikai foci live scores